Klauzula informacyjna

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Szukaj w serwisie

Janusz Palarczyk zrezygnował ze stanowiska prezesa Kludi

• Autor: Rynek Łazienek
  • 18 sty 2017 08:55
Janusz Palarczyk zrezygnował ze stanowiska prezesa Kludi
fot. Kludi

Grupa Kludi informuje o zmianach w kadrze zarządzającej. Ze skutkiem natychmiastowym ze stanowiska prezesa zarządu Kludi zrezygnował Janusz Palarczyk.

REKLAMA

Janusz Palarczyk stanowisko Prezesa Zarządu firmy Kludi objął w 2013 roku. Wcześniej sprawował funkcję Dyrektora Generalnego – Prokurenta na obszarze Europy Środkowo-Wschodniej. Był odpowiedzialny za rozwój marki Kludi na rynkach Polski, Rosji, Ukrainy i pozostałych krajów Wspólnoty Niepodległych Państw, w krajach nadbałtyckich oraz Indiach.

Jaki informują niemieckie media branżowe, Janusz Palarczyk zrezygnował ze stanowiska prezesa w Grupie Kludi ze skutkiem natychmiastowym. Firma ogłosiła, że decyzja spowodowana była względami osobistymi i podjęta za zgodą właściciela Kludi i korporacyjnego organu zarządzającego.

Tymczasowo strategiczne i operacyjne zarządzanie w firmie przejmie Peter Körfer-Schün, członek zarządu Kludi. Jednocześnie Frank Holtmann zostaje powołany na dyrektora zarządzającego Grupy Kludi.

Rekomendowane dla Ciebie