REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Łazienka na poddaszu: zobacz piękny salon kąpielowy

  • Autor: Anna Sołomiewicz
Łazienka na poddaszu: zobacz piękny salon kąpielowy
Salon kąpielowy zaprojektowano dla dwojga. Dlatego też naczelne miejsce zajmuje w nim długi czarny blat wieńczony dwiema umywalkami. Projekt: Tomasz Motylewski, Marek Bernatowicz. Fot. Bartosz Jarosz
Łazienka na poddaszu: zobacz piękny salon kąpielowy
Łazienka na poddaszu: zobacz piękny salon kąpielowy
Łazienka na poddaszu: zobacz piękny salon kąpielowy
Łazienka na poddaszu: zobacz piękny salon kąpielowy
Łazienka na poddaszu: zobacz piękny salon kąpielowy

Mieszkanie położone na jednym z luksusowych osiedli w Białymstoku urządzono w konwencji nowoczesnej klasyki, w którą wpisał się również elegancki salon kąpielowy.

REKLAMA

Właściciele położonego na poddaszu mieszkania to para aktywnych zawodowo ludzi. Usytuowana obok sypialni łazienka stanowi wraz z nią oazę relaksu, miejsce wyciszenia idealnie dopasowane do ich potrzeb, zapraszające do środka eleganckim, ale przytulnym wystrojem.

Klasycyzujące formy mebli łazienkowych z frezowanymi frontami i dekoracyjnymi uchwytami, elegancki rysunek kamienia na zdobiących ściany i podłogę wielkoformatowych płytkach oraz stylizowane kinkiety nadają wnętrzu charakter luksusowego salonu kąpielowego.

Z kolei organizacja łazienki czyni z niej w pełni funkcjonalne wnętrze. Pomieszczenie zaprojektowano dla dwojga. Dlatego też naczelne miejsce zajmuje w nim długi czarny blat wieńczony dwiema umywalkami, nad którymi zawisło ogromne lustro ujęte w zdobną ramę. Dzięki takiej aranżacji poranną lub wieczorną toaletę właściciele mogą odbywać wspólnie.

W narożnik wnętrza wpasowano przestronną kabinę prysznicową, a w drugim końcu pomieszczenia stanęła wolno stojąca wanna. Architektura budynku i brak ścianki kolankowej przy skosie pomieszczenia sprawiły, że za wanną rozpościera się poprowadzone do samej podłogi okno. Właściciele mogą wybrać – energetyzujacy prysznic czy odprężający seans w domowym SPA z widokiem na miasto lub ulubionym filmem w zamontowanym na ścianie TV.

Prostokątny, długi kształt wnętrza zniwelowano poprzez obecność lustrzanych tafli, znajdujących się na przeciwległych ścianach. W dużym lustrze nad umywalkami odbijają się lustrzane fronty zabudowy nad stelażem w.c., poszerzając optycznie pomieszczenie. Całość umiejętnie łączy pragmatyzm z zamiłowaniem do piękna i luksusu, stanowiąc udany związek nie tylko z rozsądku, ale i z miłości.  

PROJEKT: 

Tomasz Motylewski, Marek Bernatowicz

Tim Grey Projektowanie Wnętrz

Zdjęcia: Bartosz Jarosz. Stylizacja: Marta Ustymowicz


REKLAMA


Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA