Partner portalu:
REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Laureatki konkursu Bargework: Ideą projektu było nastawienie na naturę

  • Autor: not. Piotr Sawczuk / Archiconnect.pl
  • 26 maj 2015 09:57
Laureatki konkursu Bargework: Ideą projektu było nastawienie na naturę
Joanna Lenart oraz Izabela Kisielewska - laureatki konkursu Bargework.
Laureatki konkursu Bargework: Ideą projektu było nastawienie na naturę
Laureatki konkursu Bargework: Ideą projektu było nastawienie na naturę
Laureatki konkursu Bargework: Ideą projektu było nastawienie na naturę

Można powiedzieć, że się uzupełniałyśmy. Szukałyśmy projektu, w którym obie możemy się wykazać, w który każda z nas może dodać coś swojego - o swojej pracy nad zwycięskim projektem konkursu Bargework opowiadają Joanna Lenart oraz Izabela Kisielewska.

REKLAMA

Joanna Lenart: Iza jest po Architekturze, ja jestem po Architekturze Wnętrz na Politechnice. Można powiedzieć, że stworzyłyśmy duet Artysta – Inżynier. Ideą projektu było przede wszystkim nastawienie na naturę. Inspiracja naturą i fakturami, teksturami, materiałami naturalnymi. Chciałyśmy uzyskać świeżość tej przestrzeni, żeby pracowanie w niej było przyjemne, żeby było to coś nowego, coś ciekawego, by wpływało ono kreatywnie na pracujące w nim osoby i by było inspirujące. Bardzo się cieszymy z nagrody, tym bardziej że nie znałyśmy wcześniej wyników konkursu. Dowiedziałyśmy się o nim z internetu. To jest dobry pomysł, żeby poprzez takie inicjatywy zacząć także siebie promować, zyskać doświadczenie. Biuro na wodzie to świetna rzecz, która może cieszyć się dużym zainteresowaniem pracowników, ludzi, którzy chcą stworzyć coś innego, nietypowego. Taka nagroda bardzo motywuje. Na pewno chcemy się rozwijać w tym kierunku oraz współpracować ze sobą, bo bardzo dobrze nam się współpracuje, jesteśmy od lat przyjaciółkami.

Izabela Kisielewska: Można powiedzieć, że się uzupełniałyśmy. Szukałyśmy projektu, w którym obie możemy się wykazać, w który każda z nas może dodać coś swojego. Mi na przykład łatwiej szło myślenie konstrukcyjne, funkcjonalne, architektoniczne, a koleżanka urozmaiciła to kreatywnością i artystycznym flow. Nie chciałyśmy się zamykać na otoczenie, chciałyśmy, żeby budynek ten był otwarty, ponieważ wpływa to na przyjemność pracy, kreatywne myślenie. Tak jak powiedziała koleżanka, chciałyśmy promować siebie poprzez ten projekt, ale również cele, które przyświecają nam, naszemu tworzeniu. 


REKLAMA


Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA