Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze

  • Autor: Rynek Łazienek
  • 22 lut 2017 13:07
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze
Kreatywne pomysły na smaki i wnętrze

Deser z korzenia pietruszki, bakłażana czy czosnku – w barze Coda, gdzie rządzi foodpairing, można zasmakować zaskakujących połączeń smakowych! Miejsce to powstało kilka miesięcy temu w Berlinie, w dzielnicy Neukölln – jednym z najbardziej eksperymentalnych rejonów miasta.

REKLAMA

Znawcy foodpairingu już wiedzą, że kawa z czosnkiem czy truskawki z musztardą, to – choć zaskakujące – wyjątkowo trafione połączenia smakowe. Takie też proponuje bar Coda, który powstał kilka miesięcy temu w Berlinie, w dzielnicy Neukölln i już zdobył tytuł gastronomicznego konceptu 2016 roku w konkursie magazynu „Rolling Pin”. Z inspiracji ideą foodpairingu Oliver Bischoff oraz René Frank stworzyli miejsce, gdzie pozornie niepasujące do siebie produkty zamieniają się w deserowe dzieła sztuki. René Frank, odpowiedzialny za kulinarną stronę baru, pracował w międzynarodowych restauracjach, od San Sebastian do Tokio i uzyskał tytuł cukiernika roku w przewodniku Gault Millau. Ostatnie sześć lat spędził w niemieckim Osnabrück w restauracji La Vie, którą wyróżniono trzema gwiazdkami Michelin.

Właściciele baru Coda we współpracy ze studiem designu ett la benn i marką Villeroy & Boch swój koncept kulinarny postanowili również odzwierciedlić w wystroju wnętrz. Stworzyli klimatyczną manufakturę, gdzie kontrasty łączą się ze sobą w wyszukany sposób. Tak powstało miejsce wypełnione wyjątkowo dobrym smakiem! Wnętrza baru miały stać się inspiracją dla kreatywnych pomysłów kucharzy, a dla gości być dopełnieniem doznań kulinarnych.

Wystrój utrzymany jest w ciepłych odcieniach ziemi. Rzemieślnicze podejście do pracy przekłada się także na zastosowane materiały: beton, mosiądz, stal, dąb, kamień, marmur, granit i skóra. W sali restauracyjnej jest 25 miejsc, kolejne 12 znajduje się przy barze, znad którego roztacza się widok na otwartą kuchnię.

Łazienkowe produkty Villeroy & Boch wpisują się w koncepcję wykorzystywania tylko naturalnych elementów. Prostokątna umywalka Artis wykonana jest z innowacyjnego materiału TitanCeram, który powstał z myślą o projektach premium, by umożliwić tworzenie niezwykle wytrzymałej i
jednocześnie delikatnej ceramiki o cienkich, wyrazistych krawędziach.

Kolor umywalki został dobrany tak, aby idealnie komponować się z pozostałymi materiałami i resztą wnętrza. Toalety zaprojektowano z myślą o ekologii – miski z kolekcji Subway 2.0 wyposażone w technologię DirectFlush zużywają tylko 3-4,5 litra wody podczas jednego spłukania, a dodatkowo są wyjątkowo higieniczne. Kamień, ceramika, szkło – w łazienkach również natura odgrywa pierwszoplanową rolę. Wszystkie pomieszczenia tworzą harmonijną całość, w której w centrum uwagi pozostają kulinarne kreacje cukierników.

Bar Coda to już kolejny projekt, który powstał w wyniku współpracy studia projektowego ett la benn z marką Villeroy & Boch. Efektem wcześniejszej kooperacji jest indyjska restauracja eatDOORI we Frankfurcie nad Menem, gdzie dzięki kuchni i wnętrzom można odbyć podróż do serca Indii podczas jednego posiłku.


REKLAMA


Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

REKLAMA